Skip to main content

Pravilnik za IPARD Meru 7 – ruralni turizam

ponedeljak, 25. maj 2020.

Uprava za Agrarna plaćanja - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o IPARD podsticajima za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja.

Pravilnikom su definisani osnovni zahtevi za korisnike, uslovi za konkurisanje za IPARD sredstava, iznos IPARD podsticaja, kao i postupci i potrebna dokumentaciju za sprovođenje Mere 7 – Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja.

Iznos donacija od vrednosti ukupnih investicija:

  • iznosi do 65% vrednosti investicije (ukupnih prihvatljivih troškova);

Minimalni i maksimalni iznos povraćaja sredstava:

  • Minimalni iznos povraćaja sredstava je 5.000 evra;
  • Maksimalni iznos povraćaja sredstava je 300.000 evra;

Investicije se odnose na:

  • Ulaganje u izgradnju i / ili rekonstrukciju i / ili opremanje objekata za pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga, kao što su sobe, restorani i drugi objekti,
  • Objekti za rekreaciju, igranje, turističkih kampova, poboljšanje objekata na otvorenom (za jahanje, ribolov u unutrašnjim vodama, biciklizmu, tematskih staza)
  • Pejzažni radovi i prilazni putevi
  • Troškovi marketinga, kao što su štampanje propagandnog materijala, stvaranje / održavanje sajta.
    Mašine, mehanizacija i oprema (osim sitnog ugostiteljskog inventara)
  • Proizvodnja energije iz obnovljivih izvora energije u cilju obavljanja registrovane ugostiteljske, odnosno turističke delatnosti

U okviru plana za raspisivanje IPARD poziva za 2020. godinu raspisivanje javnog poziva za Meru 7 je najavljeno za period do 15.06.2020.

Raspoloživi iznos donacija za navedeni poziv iznosi 1.097.277.145,00 RSD - što iznosi približno 9.338.528,00 EUR.

Sve osnovne infomacije imate na našoj stranici posvećenoj Meri 7 - Ruralni turizam - Subvencije - Donacije (Mera 7 - Ruralni turizam - link ).

Pravilnik za Meru 7 možete preuzeti na zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja (http://uap.gov.rs/mera-7-diverzifikacija-poljoprivrednih-gazdinstava-i-razvoj/ ).